FAOدولت ها و ملت ها را به نجات کوهستان ها فراخواند
ساعت ٧:٥٧ ‎ق.ظ روز ٢٩ آذر ۱۳۸٥ : توسط : عباس محمدی

سازمان فائو ضمن هشدار به روند نگران کننده تخریب منابع طبیعی و فرهنگی در کوهستان ها دولت ها و ملت ها را به مدیریت و برنامه ریزی دقیق برای نجات کوهستان ها و تنوع زیستی آن فراخواند.

 

خبرگزاري ميراث فرهنگي –بين الملل- ميترااسدنيا: به مناسبت روز جهاني کوهستان مصادف با 11 دسامبر 2006 سازمان غذا و کشاورزي سازمان ملل متحد (FAO)طي بيانيه اي روسا و ملت هاي جهان را به همبستگي ملي براي دفاع و حمايت از کوهستان هاي جهان به عنوان مهم ترين منبع حياتي در دو زمينه کشاورزي و تنوع حيات وحش فراخواند.

دراين اطلاعيه از قول «خوزه آنتونيو پرادو» مدير بخش منابع جنگلي فائو ((FAO) آمده است که استفاده بي رويه از منابع طبيعي موجود در کوهستان ها توسط انسان ها اين ميراث منحصربه فرد فرهنگي و زيستي را در معرض خطر نابودي شديد قرارداده است.

وي دربخش ديگري ازاين بيانيه تاکيد کرده است:« حمايت و مديريت تنوع زيستي کوهستان ها مستلزم  ايجاد وحدت رويه در سطح سازمان هاي جهاني، دولت هاي ملي، جامعه مدني، بخش خصوصي و مهم تر از همه مردم ساکن درکوهستان هاست که به عنوان ناظران و کارگزاران اصلي در حفاظت و بهره برداري از تنوع زيستي کوهستان ها مستقيما دينفع هستند.

فائو دراين بيانيه با اعلام  «مديريت تنوع زيستي کوهستان ها براي زندگي بهتر»به عنوان موضوع روز جهاني کوهستان ها کوشيده است تا توجه جهانيان را به نقش حياتي کوهستان ها در تداوم تنوع زيستي و ارتقا آن به منظور اعمال مديريت پايدار در نواحي کوهستاني جلب کند.

کوهستان ها که به دليل تنوع ژنتيک گونه هاي حيواني و گياهي نقش تعيين کننده اي در تامين منابع غدايي انسان ها دارند به طور فزاينده اي هم به دليل تغييرات آب وهوايي و هم به دليل استفاده بي رويه از منابع طبيعي کوهستان ها همانند فعاليت هاي معدن کاوي، ايجاد تاسيسات صنعتي و همچنين رشد توريسم وگردشگري، به شدت در معرض تهديد و نابودي قرارگرفته اند. اين درحالي است که منابع طبيعي و زيست محيطي در کوهستان ها در زمينه تثبيت خاک، تامين آب تاره، منابع غدايي و گياهان دارويي نقش قاطع و تعيين کننده اي دارند. علاوه بر اين تعداد زيادي از گونه هاي گياهي همانند ميوه ها و دانه ها همانند سيب زميني و گوجه فرنگي و نيز بسياري از حيوانات اهلي ريشه در کوهستان ها داشته اند و از اين رو به عنوان سنت هاي فرهنگي و به عنوان منبع مهم غذايي براي ميليون ها انسان اهميت مضاعفي دارند.